Mina bästa aktietips – vilka aktier rekommenderar jag?

Investeringsmässigt är det för långsiktiga investerare säkert bra lägen nu och under det kommande året. Det är svårt att säga vilka mina bästa aktietips är, när jag får en fråga. Därför tipsar jag så gott jag kan. Är det svårt att ranka och välja ut aktier i hasten så är det. Målet är att ge inspiration mer än en direkt rekommendation.

Aktuella aktietips kommer jag ofta med i aktiechatten hos Privata Affärer. Varje fredag kl 10-11 kör vi en livechatt.

Tre av mina bästa aktietips, eller åtminstone tre bra tips för inspriration, kom i denna aktiechatt på PrivataAffarer.se.
Tre av mina bästa aktietips, eller åtminstone tre bra tips för inspriration, kom i denna aktiechatt på PrivataAffarer.se.

Jag har inte så mycket tid på att svara då tiden är begränsad och frågorna är många. Jag hinner inte ens svara på alla, men jag väljer att svara på de jag kan. När jag rekommenderar aktier blir det i bolag som jag känner till sedan tidigare om som jag tycker ser intressanta ut för tillfället.

Mycket beror på vilken aktiestrategi du har samt vad du är ute efter för typ av aktie och risknivå. Lär känna dig själv som investerare! Vilka mina bästa aktietips är med andra ord upp till dig att avgöra.

Det gäller oavsett om du frågar mig via aktiechatten, sociala medier, kommentar till inlägg på denna sajt eller epost.

Fler aktietips som inspiration

Generellt gillar jag förstås aktierna i min sparbox Utdelningsfavoriter by Hernhag. Det är en långsiktig investering och satsning via Aktieinvest och jag säger inget om tajmingen exakt här och nu i de enskilda aktierna. Med det sagt reviderar jag portföljen två gånger om året eller vid behov.

Än mer basaktierna med utdelningsprägel är för långsiktigt och passivt sparande och inte någon rekommendation på kort sikt. Basaktierna ger dig inspiration för aktier i olika branscher och som passar en del olika aktiestrategier.

Utdelningstopplistornas aktier är ett annat sätt att få fram förslag på investeringar, men det är inte så att jag direkt rekommenderar alla de aktierna. Att hålla koll på börsens stabilaste utdelningsbolag är däremot bra. När respektive aktie är köpvärd och för vilken typ av aktieportfölj är en annan fråga.

Lite högre risk finns i mina specialportföljer som jag förvaltar som aktieindexfonder. Som enskild aktie är jag lite tveksam till vissa bolag, men som en del i en portfölj kan det vara en bra chansning. Hög risk och även hög potential kräver stor riskspridning och innebär att vi bör ha en endast liten andel i varje aktie. Jag har dessutom endast små positioner av min portfölj i varje fond.

Alla råd och rekommendationer jag ger är generella och publicerade offentligt via min sajt och Privata Affärer. Då blir det journalistik och allmän information.

2 reaktioner till “Mina bästa aktietips – vilka aktier rekommenderar jag?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)