Sålt Six Flags med fet förlust

Nu på kvällen sålde jag Six Flags efter deras bokslut som innehöll en hel del elände, främst sänkt utdelning. Ibland blir det fel helt enkelt.

Tur att jag tidigare i vintras sålde av en del när det började gå illa. En fallande trend ska man ha respekt för. Det är som Arne Talving säger: om en aktie har fallande MA200, köp för fasen inte mer.

Det har jag iofs gjort och ibland med framgång efter en en del väntan, men då måste vi vara säkra på att det är ett bolag med tillfälliga problem och ljus framtid.

Mitt stora misstag var att inte se i tid att det inte gick bra för bolaget. Det är förvisso en svår konst, men ändå min kanske viktigaste bolagsspecifika grundregel. I avdelningen säljstrategier är det viktigt att hyvla ned storleken på bolag som har problem som mörknar allt mer.

Min räddning är som alltid min stora riskspridning, där de flesta innehav bara väger 2-3 procent av min portfölj. I Six Flags tappade jag ca 1 procent då innehavet blev ca 30 procent i förlust inkl utdelningar.

Trots årets nedgångar i Six Flags är jag plus 10 procent i år. Tack, diversifieringen och andra bättre aktieval.

2 reaktioner till “Sålt Six Flags med fet förlust”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)