Mitt hälsotillstånd efter tre år med andningsövningar

I juni 2019 började jag testa olika saker för att hålla mig mer frisk och Wim Hofs andningsövningar är det jag fortsätter med. Det har gått relativt bra även det tredje året, även om jag inte varit helt frisk.

Så här ser friskhetskalendern ut:
´2019 juni och året ut: Frisk
2020: Frisk
2021: Tre ganska milda infektioner.
2022 fram till nu i maj: Frisk

Sommaren 2021 blev jag som jag skrivit om snuvig i några dagar, men sedan var jag frisk fram till december.

Då fick jag först en magsjuka, men utan feber eller halsont etc. Det var egentligen bara på kväll till morgon som magen var dålig, plus att jag var hängig ett dygn i början.

Nyårsafton 2021 fick jag vad som kort därefter kunde konstateras vara covid-19. Jag var lite hängig två dygn, fick snyta mig kanske tio gånger under en hel dag, samt var också aningen frusen under någon dag. Ingen feber, inte ont i halsen, ingen annan värk. Det värsta var snarast en viss hosta som dröjde kvar i 6-7 veckor, men det var inga problem att träna som vanligt eller ens maxprestera i löpning i form av Winter Run i januari.

Jag har nu klarat mig utan feberfrossa och halsont i cirka tre år.
Plus att andningsövningarna är en sorts meditation och rogivande för sinnet.
Jag kör på. Och tränar mer än någonsin.

Förutom att fortsätta med andningsövningar så tränar jag mycket.
Lite jogg och träning med kettlebell bredvid stranden med train-with-me.es.

4 reaktioner till “Mitt hälsotillstånd efter tre år med andningsövningar”

 1. Kul att se 🙂

  Personlig fråga, men av intresse för oss som har ekonomiskt oberoende som mål. Hur känns det nu? Bostad Spanien, ”sidojobb”, troligen gött med utdelningar o vältränad.

  Som du trodde? Saknar du något?
  Du verkar aktiv vilket ju är bra, för till o från läser man om någon som gått FIRE o plötsligt känns det inte alls som önskat. Jag har långt kvar men funderar ibland att det redan nu är god tid att planera sin sysselsättning när den väl är helt fri att välja.

  1. Det känns bättre än någonsin. Jag har alltid haft olika saker att fylla min tid med. Hinner ännu inte alls spela datorspel eller läsa så mycket böcker som jag vill. Det man kanske ska se upp med är om man är anställd och sen går i heltids-FIRE direkt och inte har några löpande projekt kvar alls. Övergångsåret kan bli en stor omställning, så planera redan nu det du vill göra men inte hinner före FIRE.

 2. Livet verkar vara gott; Grattis Marcus! 🤗

  Själv hatar jag träning, men försöker vara duktig med kosten.
  Så lite nyfiket undrar jag hur du gör där?

  Jag kör Keto med OMAD (One Meal a Day) plus lite bär i kokosmjölk till TVn senare på kvällen.

  Du verkar inte ha lätt för att lägga på dig extrakilon?
  Det har verkligen jag, och det hade jag även som ung/yngre när jag tränade då.

  1. Tackar! Jag har ingen särskilt diet, men äter fyra måltider på dag. I Spanien glass varje dag plus lite godsaker om kvällen framför streamingtjänst. Jag gick upp fyra kilo på två månader nu, men så är det inte alltid. Jag tränar nästan varje dag för att kunna konsumera lite onyttigt. Mitt knep är främst att vara lång och hoppas att fettet ska placera sig jämnt över hela kroppen. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)